CV

Efter konstnärlig grundutbildning på Ö.Grevie fhs och textilyrkesskola i Malmö i mitten av 70-talet kom jag till Handkraft i Kalmar. Ett konsthantverkskollektiv med inriktning på keramik och textil. Intressant period där arbetet i verkstäderna varvades med trädgårdsodling, husmöten och kvällsarbete på studieförbunden i staden.

-79 flyttade jag tillbaka till Karlshamn, längtan till havet, segling och gamla vänner tog överhand. Av en tillfällighet kom jag i kontakt med Länsteatern i Blekinge, som då låg i Ronneby, jag fick fast arbete som kostymör och stannade i 4 år. Under tiden fortsatte jag med mitt egna skapande – i form av vävda bilder – och hade en del utställningar under denna tid.

Jag ville utveckla mitt bildskapande och gick 1 år på Hovedskous Målarskola i Göteborg. Tillbaka till Karlshamn. Ett företag – Brokmatt Design AB – hade sett mina vävar på Sydosten i Kalmar och tog kontakt. Under drygt 10 års tid arbetade jag på frilansbasis med att rita mönster och färgsätta mattor i olika tekniker. Jag fick åka till Indien och Portugal ett antal gånger och på plats arbeta fram provkollektioner. Indien var en mycket speciell upplevelse som har påverkat mig mycket. Denna period, -85 till -95, varvades med egna utställningar, nu även målade bilder, utsmyckningsuppdrag och en hel del teater.

Länk till Offentlig gestaltning

Teatersmedjan i Karlshamn startades 1989 och jag har på olika sätt varit engagerad i föreningen sedan dess. Dels som scenograf och kostymör, dels i föreningsarbete och styrelse.

Länk till Teater

-95 fick jag ett GSE-stipendium genom Rotary – 5 v i Osaka, Japan – för att lära känna den japanska kulturen och presentera den svenska. Otroligt intensivt och lärorikt. -97 lämnade jag Karlshamn för Ronneby – hittade drömstället i skogen vid Listersjön, där jag nu bor, har ateljé, trädgård och en fantastisk kringmiljö. Mitt bildskapande består främst i målade bilder, men jag leker gärna med collage och grafiktekniker. En ny värld öppnade sig med den digitala bildtekniken och jag använder ofta bildprogram som skissverktyg. Tekniken har också gett mig nya möjligheter att arbeta med trycksaker och presentationer i olika former.

Länk till Utställningar

UTBILDNING

  • 13-10 Digital Bildbehandling Jönköpings HS  Visuell Kommunikation Jönköpings HS  Digitala Bilder Umeå Univ
  • 99 – 03 Grundutb. i systemhant, layoutprogr. (Pm) bildbeh.progr. (Photoshop) web-design (Dreamweaver, GoLive)
  • 85 – 01 Diverse kortare kurser i; Kostymhistoria (DI), Konsthistoria, Bildkunskap. Screentryck, Måleri (Gerlesborg: akvarell -88 2v, akvarell + bild -90 4v, septemberakademin -94 3v, Akryl 2v -01)
  • 84 – 85 Houvedskous Målarskola Göteborg
  • -76 Textil Yrkesskola Malmö
  • 73 – 75 Östra Grevie Folkhögskola Estetiska linjen